Gastrit hastası olarak ekmek tüketimi konusunda dikkatli olmanın ne kadar önemli olduğunu deneyimledim. Tam buğday ekmeklerinin sindirimi kolaylaştırdığına katılıyorum, zira beyaz ekmek tükettiğimde mide rahatsızlıklarım artıyordu. Glutensiz ekmekler de benim için iyi bir alternatif oldu. Ancak, ekmek tüketiminden önce hangi tür ekmeğin benim midedeki asit seviyelerini etkilediğini gözlemlemek gerektiğini düşünüyorum. Sizce gastrit hastaları için en ideal ekmek türü hangisi? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Gastrit hastası olarak ekmek tüketimi konusunda dikkatli olmanın ne kadar önemli olduğunu deneyimledim. Tam buğday ekmeklerinin sindirimi kolaylaştırdığına katılıyorum, zira beyaz ekmek tükettiğimde mide rahatsızlıklarım artıyordu. Glutensiz ekmekler de benim için iyi bir alternatif oldu. Ancak, ekmek tüketiminden önce hangi tür ekmeğin benim midedeki asit seviyelerini etkilediğini gözlemlemek gerektiğini düşünüyorum. Sizce gastrit hastaları için en ideal ekmek türü hangisi? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz