bende 2 yıldır bakteriye bağlı kronik gastrit çıktı.ilaç kullandım.bakteri gitti.ama gastrit hala duruyor.24 saat midem ağrıyor.midem sankı taş gibi sertleşmiş.bu ağrı sırtıma basıma dişlerime kısaca her yerime vuruyor.yemek olarak yesemde yemesemde farketmiyor sürekli midem ağrıyor.bunun için ne yapmam lazım.şuanda sadece sabah aksam pulcet mide koruyucu kullanıyorum
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Mehmet bey, kronik gastrit tedavisinde mide koruyucu ilaçlar etkili olabilir, ancak uzun süreli mide ağrısı ve diğer semptomlar devam ediyorsa, başka tedavi seçenekleri ve yaşam tarzı değişiklikleri de düşünülebilir. Bunlar arasında:
1. Düzenli ve dengeli beslenme: Yağlı, baharatlı ve asitli yiyeceklerden kaçının. 2. Alkol ve sigarayı bırakma: Bu maddeler mide zarını tahriş edebilir. 3. Stresi yönetme: Stres, mide problemlerini artırabilir. Meditasyon, yoga veya derin nefes egzersizleri gibi teknikler faydalı olabilir. 4. İlaçlar: Doktorunuz başka mide koruyucular veya asit baskılayıcı ilaçlar önerebilir. 5. Doğru tanı: Başka bir mide veya bağırsak problemi olasılığını dışlamak için endoskopi gibi ileri tetkikler gerekebilir.
Lütfen bu önerileri dikkate alarak bir gastroenterolog ile görüşün. Sağlıklı günler dilerim.
Mehmet
19 Nisan 2024 Cumabende 2 yıldır bakteriye bağlı kronik gastrit çıktı.ilaç kullandım.bakteri gitti.ama gastrit hala duruyor.24 saat midem ağrıyor.midem sankı taş gibi sertleşmiş.bu ağrı sırtıma basıma dişlerime kısaca her yerime vuruyor.yemek olarak yesemde yemesemde farketmiyor sürekli midem ağrıyor.bunun için ne yapmam lazım.şuanda sadece sabah aksam pulcet mide koruyucu kullanıyorum
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiMehmet bey, kronik gastrit tedavisinde mide koruyucu ilaçlar etkili olabilir, ancak uzun süreli mide ağrısı ve diğer semptomlar devam ediyorsa, başka tedavi seçenekleri ve yaşam tarzı değişiklikleri de düşünülebilir. Bunlar arasında:
1. Düzenli ve dengeli beslenme: Yağlı, baharatlı ve asitli yiyeceklerden kaçının.
2. Alkol ve sigarayı bırakma: Bu maddeler mide zarını tahriş edebilir.
3. Stresi yönetme: Stres, mide problemlerini artırabilir. Meditasyon, yoga veya derin nefes egzersizleri gibi teknikler faydalı olabilir.
4. İlaçlar: Doktorunuz başka mide koruyucular veya asit baskılayıcı ilaçlar önerebilir.
5. Doğru tanı: Başka bir mide veya bağırsak problemi olasılığını dışlamak için endoskopi gibi ileri tetkikler gerekebilir.
Lütfen bu önerileri dikkate alarak bir gastroenterolog ile görüşün. Sağlıklı günler dilerim.